17.
A) EVAPORITZACIÓ. L'aigua de la roba s'ha vaporitzat.
B) FUSIÓ I SOLIDIFICACIÓ. Quan el coure es calenta, es desfà i despres es torna a solidificar.
C) SUBLIMACIÓ A GAS. S'escalfa i es converteix en gas.
D) SOLIDIFICACIÓ. L'aigua dels cotxes es congela.
E) EVAPORITZACIÓ. es converteix en gas.
18.
A l'escalfar fons del pot de iode aquest puja i quan entra en contacte amb l'aigua freda es solidifica. El pes dels cristalls de iode pesen i cauen al fons.
19.
A) ebullició
E) vaporització
20.
A) La temperatura de congelació de l'aigua és de 0 graus C o 273 K. La temperatura d'ebullició és de 100 graus celsius o 373 K (tot a 1 atm. o 1,013 x 10>5 pa)
B) Mentre duren els canvis d'estat d'una substància pura la temperatura es manté constant.
21.
Fussió de l'aigua: 79,7 kcal/kg a 0 graus.
Resposta: per fondre 35g de gel a 0graus necessitarem 2,765 kcal.
Mentre s'estigui fonent el gel la temperatura es mantindrà a 0 graus perquè l'energia proporcionada serà usada pel canvi d'estat.
22. Si per la fussió es necessita energia per la solidificació es necessita treure-li energia. L'energia que treiem fa que les partícules ja no tinguin moviment i s'ordenin (sòlids). Per tant la si la calor latent de l'aigua en procés de fussió es de 79,7 kcal/kg la calor latent de l'aigua en procés de solidificació seria -79,7 kcal/kg. Durant el canvi d'estat, però, la temperatura es manté constant.
23.
*No hi ha pàgina anterior.
Per passar de graus celsius a kelvin hem de sumar els celsius més 273, que és la temperatura equivalent a 0 graus celsius. Ex:
Temp. ebullició aigua: 100graus celsius. 0C = 273K 100+273=373K
24.
El segon, ja que a la mateixa temperatura hi ha menys volum, i per tant, més pressió. Segons la teoria cinetica, com més temperatura més es mouen les partícules i per tant més volum ocupen i més pressió fan (si el recipient és tancat). La olla de pressió està tancada hermeticament de manera que quan aumentem la temperatura i el gas es dispersa no es pot escapar i fa una pressió. Com més alta sigui la temperatura més pressió hi haurà.
25.
En un recipient tancat el vapor d'aigua que puja no pot sortir i queda retingut tot a la part d'adalt i crea molta pressió aquesta pressió afecta tant a les parets del recipient com al mateix líquid. Quan el vapor fa pressió sobre l'aigua li impedeix evaporse, aleshores el punt d'ebullició aumenta, és a dir que tarda més en evaporarse.
26.
No hi ha gràfic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada